Mijn naam is Yvette Topma. Al ruim 20 jaar werk ik met veel plezier als HR adviseur. En toch begon het een aantal jaren geleden bij mij te kriebelen…. Wat maakt mij nou echt blij? En wat geeft mij nou echt energie? Want ik werk graag en vind het HR vak nog steeds boeiend. Steeds vaker merkte ik, dat ik moe thuis kwam na een dag werken en weinig tot geen energie meer kreeg van mijn werk.  En ineens is er zo’n moment dat je voelt, dat er iets moet veranderen. Zo’n moment dat je gewoonweg weet dat je iets wil veranderen in jezelf, je leven of in je werk. Tegelijkertijd voel je ook de vraag … hoe dan? Wat wil ik dan gaan doen? Wat heb ik nodig om dit te gaan realiseren? 

 

Zelf heb ik dit moment in 2017 gehad. Ineens wist ik wat ik wilde gaan doen. En terugkijkend wist ik dit stiekem al heel lang. Toch durfde ik nooit eerder de stap te nemen. Want om dit te gaan doen, zou ik iets gaan doen wat spannend is en waarover ik me erg onzeker voelde, want het betekende een sprong in het diepe. Vragen als “kan dat wel als alleenstaande ouder met een eigen huis waarvan de hypotheek wel betaald moet worden” voelde als leidend. 

Vanaf het moment dat ik voelde “dit is wat ik wil” heb ik het geluk gehad, dat ik een aantal mensen heb mogen ontmoeten, die hun passie zijn gaan volgen. En wat schetste mijn verbazing …. Ze kunnen ook nu voor hun kinderen zorgen, de hypotheek betalen en ze genieten van het leven. Daarnaast doen ze het werk wat volledig bij ze past, waardoor het weinig tot geen energie kost, maar juist energie geeft. Voor mij een ware openbaring. En wat me vooral opviel … ze zijn gelukkig en blij met wat er (al) is! Het bestaat dus echt! In 2017 heb ik voor mezelf gekozen door mijn passie te gaan volgen en ben ik de opleiding tot Coach gaan volgen aan Windesheim te Zwolle. Ook heb ik mijn baan na 11,5 jaar in goed overleg beëindigd om helemaal opnieuw te gaan starten en mijn droom te gaan volgen. Met tot gevolg dat ik naast mijn werk als HR adviseur mijn eigen praktijk heb opgestart. Daarin mag  ik als gediplomeerde coach andere mensen begeleiden en ondersteunen in hun ontwikkelproces en zoektocht naar de antwoorden.